Karmalagen och reinkarnationsprincipen - lycka eller förbannelse?

Traditionella religionsriktningar, men även andlighet ur ett mer generellt perspektiv.

Moderator: Moderatorgruppen

Draken
Inlägg: 72
Blev medlem: 03 okt 2018 00:36

Re: Karmalagen och reinkarnationsprincipen - lycka eller förbannelse?

Inläggav Draken » 11 okt 2018 20:43

Esther skrev:
Draken skrev:
Esther skrev:
http://www.ncregister.com/blog/astagnar ... ta-to-zupi

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_C ... scientists


Skulle man se idag är de betydligt fler... det är nästintill norm att de är professorer vid universitet eller annat...


Om man kallar 244 präster som är "vetenskapsmän" av 412000 för "de flesta" så visst... men jag skulle nog säga att det är en sanning som är så modifierad att den snarare bör kallas lögn :mrgreen:

Att det historiskt sätt funnits många inom ordnarna som ägnat sig åt olika vetenskaper mm är korrekt men det fanns i princip ingen annan väg för att bedriva vetenskap om du inte ville bli bränd på bål...vilket ju hände ändå.

Jag är själv skolad av Jesuiterna i filosofi, teologi ..mm, och har studerat en del tillsammans med prästseminariet och måste säga att det kommer till t.ex. naturlig teologi mm som ligger utanför de ordinära universitetsämnena så kan det till en viss nivå kallas vetenskapligt men övergår sedan i klar pseudovetenskap ju närmare man kommer "gud" och "gudsbegreppet"...


244 präster?
Källa?


Nej var trött det var fel... det var 244 historiska vetenskapsmän som varit katolska präster.... Men fortfarande så att säga att de "de flesta" av 412000 präster är vetenskapsmän... kom igen det är ju så osant att det bara kan bli.

Sen att ordnarna sysslat mkt med vetenskap beror ju som sagt på att det tidigare var enda vägen för att kunna syssla med sådant... att ens i ifrågasätta kyrkan eller gud var ju liksom inte något man gjorde om man ville syssla med vetenskap..eller ens leva. Men även då så var det ju inte riskfritt. Gallieo fick ju livstids arrest trots han var god vän med påven. Eller kanske just därför slapp han så lindrigt undan.


Återgå till "Religion och andlighet"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst