Gold digger martini
4 cl Goldschlager Cinnamon Liqueur
2 cl Cointreau
2 cl Del Monte Gold Ananas
Skaka med is och häll (med sil) i ett väl kylt cocktailglas.
Jag vet inte om jag kan rekommendera denna cocktail, litet sött kanske och det smakar kanel. Men kanske till risgrynsgröten?
Tråden där vi är lite på sniskan
Moderator: Moderatorgruppen
Tråden där vi är lite på sniskan
Moderator
Tråden där vi är lite på sniskan
Pilatus skrev:Gold digger martini
4 cl Goldschlager Cinnamon Liqueur
2 cl Cointreau
2 cl Del Monte Gold Ananas
Skaka med is och häll (med sil) i ett väl kylt cocktailglas.
Jag vet inte om jag kan rekommendera denna cocktail, litet sött kanske och det smakar kanel. Men kanske till risgrynsgröten?
Jag har hört ett annat recept.
Dels "martini extra dry"
Man häller en skvätt vermouth i glaset, sköljer runt och häller ut det. Sen häller man i Gin.
Guldgrävarmartini är ännu starkare. Man häller gin i glaset och mumlar vermouth innan man dricker.
filosofi är att göra det begripliga obegripligt
Tråden där vi är lite på sniskan
reflex skrev:Dels "martini extra dry"
Man häller en skvätt vermouth i glaset, sköljer runt och häller ut det. Sen häller man i Gin.
Jodå, det är ett gammalt förfaringssätt. Metoden är då att man häller litet Vermouth i martiniglaset, gör några cirklar med glaset så att innehållet fuktar hela ytan. Av centrifugalkraften lämnar all överflödig Vermouth glaset. Sedan i med gin. Men jag tror inte det blir någon bra martini utan ett stänk av malört.
reflex skrev:Guldgrävarmartini är ännu starkare. Man häller gin i glaset och mumlar vermouth innan man dricker.
Det receptet finns bara med i skämtarnas receptsamling, om de nu har några recept.
Moderator
Re: Tråden där vi är lite på sniskan
Aah, har just avnjutit färsk potatis, matjessill, gräddfil och nyklippt gräslök från egen odling, sparris från Hjo och ett par snapsar Gammel Opland (med inslag av fat, kummin, honung, citrus och dill) och öl (kyld Sofiero). Jag kunde lika gärna skrivit det som meningen med livet, nästan. Ibland, så här i sommargrönskan är det härligt. Solen tittar fram litet mellan mörka moln.
Moderator
Re: Tråden där vi är lite på sniskan
Jag saknar Överste-Brännvinet. Det var det godaste.
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Re: Tråden där vi är lite på sniskan
Anders skrev:Jag saknar Överste-Brännvinet. Det var det godaste.
Överste Hugo Jacob Hamiltons kumminsmakande brännvin kan komma tillbaks.
http://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/j5w69@ablokal
Moderator
Re: Tråden där vi är lite på sniskan
Pilatus skrev:Anders skrev:Jag saknar Överste-Brännvinet. Det var det godaste.
Överste Hugo Jacob Hamiltons kumminsmakande brännvin kan komma tillbaks.
http://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/j5w69@ablokal
Goda nyheter, goda i ordets rätta bemärkelse!
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Re: Tråden där vi är lite på sniskan
Sonen hade sin första rejäla bakfylla i helgen. Det var väldigt svårt att vara alltför förmanande, han verkar inte ha smak för alkoholen så att det skall behöva bli ett problem.
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Återgå till "Tankar och känslor"
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 15 och 0 gäster