rimmad skinka
två lager aluminiumfolie (ett underifrån och ett ovanifrån)
250 graders ugn i tio minuter(så att det inte tar för lång tid)
skruva ner ugnen till 120 grader
ta ut skinkan när den nått 75 grader och ställ den kallt.
Griljera när den svalnat helt (dan efter)
Jävligt god blev den.(jag har redan ätit upp halva)
julskinkan ska inhandlas
Moderator: Moderatorgruppen
julskinkan ska inhandlas
filosofi är att göra det begripliga obegripligt
julskinkan ska inhandlas
Har ju knappt råd att äta längre, men förr brukade jag långkoka skinkan,
skummade av den emellanåt, ,hela pepparkorn och lagerblad fick koka med,
därefter tog jag upp den, tog av skinnet, blandade ägg senap, penslade
och rullade den i ströbröd, in i ugnen tills lukten fick en att inte längre
kunna motstå att ta ut den, spadet som den kokat i blev dopp i grytan
med vörtbröd, skinkan skars upp i skivor, dels som pålägg men även
på tallriken tillsammans med allt möjligt som Jansons frestelse, köttbullar,
prinskorvar, röd och brunkål, inlagd fisk, allt i en salig blandning.
skummade av den emellanåt, ,hela pepparkorn och lagerblad fick koka med,
därefter tog jag upp den, tog av skinnet, blandade ägg senap, penslade
och rullade den i ströbröd, in i ugnen tills lukten fick en att inte längre
kunna motstå att ta ut den, spadet som den kokat i blev dopp i grytan
med vörtbröd, skinkan skars upp i skivor, dels som pålägg men även
på tallriken tillsammans med allt möjligt som Jansons frestelse, köttbullar,
prinskorvar, röd och brunkål, inlagd fisk, allt i en salig blandning.
julskinkan ska inhandlas
Köpte några skivor, det smakar ju drägligt med senap på en macka och hör väl till.
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017
-
- Inlägg: 308
- Blev medlem: 20 jan 2019 05:34
- Ort: Göteborg, Kortedala
Re: julskinkan ska inhandlas
reflex skrev:rimmad skinka
två lager aluminiumfolie (ett underifrån och ett ovanifrån)
250 graders ugn i tio minuter(så att det inte tar för lång tid)
skruva ner ugnen till 120 grader
ta ut skinkan när den nått 75 grader och ställ den kallt.
Griljera när den svalnat helt (dan efter)
Jävligt god blev den.(jag har redan ätit upp halva)
Ja och lite nischad spetskompetens information och du är nästan mästerkock.
:)
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst