julskinkan ska inhandlas

Om du har fastnat i dina filosofistudier, eller har glömt vem som sa vad. Kortare frågeställningar som inte avser vidare diskussion.

Moderator: Moderatorgruppen

reflex
Inlägg: 1261
Blev medlem: 24 nov 2012 11:10

julskinkan ska inhandlas

Inläggav reflex » 21 dec 2014 17:41

rimmad skinka
två lager aluminiumfolie (ett underifrån och ett ovanifrån)
250 graders ugn i tio minuter(så att det inte tar för lång tid)
skruva ner ugnen till 120 grader
ta ut skinkan när den nått 75 grader och ställ den kallt.
Griljera när den svalnat helt (dan efter)
Jävligt god blev den.(jag har redan ätit upp halva)
filosofi är att göra det begripliga obegripligt

Användarvisningsbild
Zokrates
Inlägg: 9945
Blev medlem: 14 maj 2007 02:27

julskinkan ska inhandlas

Inläggav Zokrates » 21 dec 2014 17:48

Har ju knappt råd att äta längre, men förr brukade jag långkoka skinkan,
skummade av den emellanåt, ,hela pepparkorn och lagerblad fick koka med,
därefter tog jag upp den, tog av skinnet, blandade ägg senap, penslade
och rullade den i ströbröd, in i ugnen tills lukten fick en att inte längre
kunna motstå att ta ut den, spadet som den kokat i blev dopp i grytan
med vörtbröd, skinkan skars upp i skivor, dels som pålägg men även
på tallriken tillsammans med allt möjligt som Jansons frestelse, köttbullar,
prinskorvar, röd och brunkål, inlagd fisk, allt i en salig blandning.

Användarvisningsbild
Anders
Inlägg: 7769
Blev medlem: 23 mar 2006 01:44
Kontakt:

julskinkan ska inhandlas

Inläggav Anders » 22 dec 2014 22:54

Köpte några skivor, det smakar ju drägligt med senap på en macka och hör väl till.
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017

naturaleeduco
Inlägg: 308
Blev medlem: 20 jan 2019 05:34
Ort: Göteborg, Kortedala

Re: julskinkan ska inhandlas

Inläggav naturaleeduco » 20 jan 2019 08:08

reflex skrev:rimmad skinka
två lager aluminiumfolie (ett underifrån och ett ovanifrån)
250 graders ugn i tio minuter(så att det inte tar för lång tid)
skruva ner ugnen till 120 grader
ta ut skinkan när den nått 75 grader och ställ den kallt.
Griljera när den svalnat helt (dan efter)
Jävligt god blev den.(jag har redan ätit upp halva)


Ja och lite nischad spetskompetens information och du är nästan mästerkock.
:)


Återgå till "Hjälp!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster