Tankegympa

Lekar, tävlingar, knep och knåp, men inte någon sandlåda.

Moderator: Moderatorgruppen

Användarvisningsbild
Algotezza
Inlägg: 17892
Blev medlem: 21 jul 2006 21:36
Ort: Lund
Kontakt:

Tankegympa

Inläggav Algotezza » 17 okt 2013 07:45

1. Ta vilket stolligt och absurt påstående som helst. T.ex. "Allt krymper."

3. Argumentera för dess sanning genom logik och väl vald empiri! T.ex. "Vi kan inte mäta oss fram till att allt krymper eftersom även våra måttstockar krymper. Men vi kan uppleva det. Många menar att de upplever att tiden går snabbare. Det beror just på att allt krymper. Hade allt blivit större eller inte ändrat storlek hade vi inte upplevt på det sättet. Jag upplever också att jag får allt mindre för pengarna. De krymper med trots att en hundralapp fortfarande är 100 kronor. Men en sak har utvecklats åt motsatt håll. Reinfeldts panna. Hans huvud blir att större och alltmer hästformat. Han vill tävla med Borgs hästsvans. Reinfeldt är undantaget som bekräftar regeln."

/Algotezza
Göran Egevad egevad@gmail.com

Användarvisningsbild
Pilatus
Moderator
Inlägg: 16523
Blev medlem: 08 mar 2012 03:25
Ort: Quid est veritas?

Tankegympa

Inläggav Pilatus » 21 okt 2013 16:55

Tobias Billström är en skam! (?)

T Billström köpte aktier i Northland Resourc, den 13 feb 2013, ett gruvbolag på dekis. Det blev 30 000 aktier. I sin glans dagar var det en populär aktie som betalades 2010 kr i jan 2011. I dag kan samma aktie köpas för 3,30 kr. Den insiderinformation som Billström anklagas för att ha kommit över har hittills givit honom en avkastning på -94 %.

TV4:s grymma avslöjande var att Billström köpt sina aktier fem dagar efter att regeringskansliet fått information om att statliga LKAB försökte rädda bolaget. Det var ett duktigt avslöjande kan man tycka! Men hade Billström förstått hur illa det var hade han säkert kunnat avstå från affären. Billströms affär kan mer liknas vid en man som försöker hejda en fallande kniv. Man gör sig lätt illa.

Paniken spred sig även till Ekobrottsmyndigheten som ser mycket allvarligt på affären och har därför inlett en förundersökning. Thomas Bodström (S) är är givetvis upprörd över Tobias Billströms agerande. Mikael Damberg utbrister "det är exempellöst!". Per Bolund instämmer och försöker se litet arg ut. Ulla Andersson v, håller på att spricka av harm, "En skam!" etc.

Ref. Svenska Dagbladet

Har någon klart för sig hur stor förlust som Billström gjort på dessa norska skitaktier? Man kan ju misstänka honom för att vara totalt inkompetent i aktieaffärer. Om man skall kunna tjäna en hacka på sådana här räddningsplaner är det inte någon bra idé att försöka bottenfiska (att köpa en aktie så billigt som möjligt i hopp om en vändning). Ingenting säger att aktien inte fortsätter att falla. Bättre då att vänta och se om räddningsplanen ser ut att lyckas. Att företaget börjar tjäna pengar igen, att köparna återvänder och kursen börjar krypa uppåt. Då kan man krossa sin gamla spargris och satsa på att kunna få igen pengarna med god ränta.

Den som vill kan ju studera en graf över aktiens fortsatta fall sedan Billström köpte sina aktier.

Bild
Moderator

Antic
Inlägg: 3879
Blev medlem: 30 aug 2013 13:37

Tankegympa

Inläggav Antic » 21 okt 2013 17:10

Detta är förstås svårt att bevisa vattentätt, men om varje läsare använder sitt eget förnuft så kan nog saken bevisas ganska så vattentätt.

Påstående - Reinfeldt är Alfons Åberg

1.Han ser ut som Alfons Åberg (se bilaga)

2.Vad värre är att han regerar Sverige precis som Alfons Åberg också.

Punkt 2 är väl den (om något) som skulle visa att Reinfeldt är mer sagofigur än statsminister.
Bilagor
alfons-reinfeldt.jpg
(23.18 KiB) Nerladdad 464 gånger


Återgå till "Lekstugan"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst