Kan våld lösa problem

Moderator: Moderatorgruppen

Användarvisningsbild
Algotezza
Inlägg: 17022
Blev medlem: 21 jul 2006 21:36
Ort: Lund
Kontakt:

Re: Kan våld lösa problem

Inläggav Algotezza » 11 okt 2018 08:29

Draken skrev:
Algotezza skrev:Alla djur är speciesister. Det onaturliga är att se alla djur som jämlika - alla djur i naturen sätter den egna arten och sig själv främst.


Det är skillnad på att sätta sig själv och den egna arten främst och att utropa sig till evolutionens krona och guds avbild. Det går i mot all kunskap om evolution, genetik...osv..osv.. vi i dag har...

Människan är i hög grad fortfarande ett djur. Den nakna apan. Som bär sig åt som svin.
Vilket inte svin gör.


Nej precis.. vi beter oss som människor vilket vi ju alltid gjort... det är inte så svårt att se hur vi är och fungerar om vi ser till historisk fakta.... det är ju lite roande att vi kallar de mest "mänskliga" beteendena för "omänskliga" eller skjuta i från oss det som djuriskt...eller hänvisa till våra stackars grisar..


Högmod och behov av att skylla ifrån sig och att projicera sina egna brister på andra, t.ex. de övriga djuren, är ju typiskt för människan. Språket hjälper till med dessa aktiviteter och fungerar dessutom ofta som kamouflage eller rustning mot omvärlden, liksom egot. Vi kan beskriva oss med vackra ord, fula ord eller neutrala. Allt beror på det egna kynnet och den egna erfarenheten, kunskaper, förmågor.

Antic
Inlägg: 3906
Blev medlem: 30 aug 2013 13:37

Re: Kan våld lösa problem

Inläggav Antic » 11 okt 2018 09:47

Algotezza skrev:Högmod och behov av att skylla ifrån sig och att projicera sina egna brister på andra, t.ex. de övriga djuren, är ju typiskt för människan. Språket hjälper till med dessa aktiviteter och fungerar dessutom ofta som kamouflage eller rustning mot omvärlden, liksom egot. Vi kan beskriva oss med vackra ord, fula ord eller neutrala. Allt beror på det egna kynnet och den egna erfarenheten, kunskaper, förmågor.


Håller med dig till 100%. Väl talat.

Antic
Inlägg: 3906
Blev medlem: 30 aug 2013 13:37

Re: Kan våld lösa problem

Inläggav Antic » 11 okt 2018 09:49

Draken skrev:Nytta för vad? Positivt för vem? ....Vi är djur och vi gör öh "nytta"... beroende på vad som åsyftas..... ser man livet som helhet så är vi förmodligen det "nyttigaste" som hänt...den bro som behövs för vidare fortlevnad.....vi måste bara inse det och våga offra oss för "övermänniskan"...eller "bortom" människan....next level...i alla dess former.... peta ner oss i från den otroligt fåfänga tron att vi är skapelsens krona.


Nytta för alla givetvis. Vi kan inte bara vara parasiter och leva på andra utan att bidra med en enda nyttig sak? Alla de andra gör nytta och vi är de enda som inte gör det där vi lever i vårt mentalsjuka konsumtionshjul precis som en bunt sinnessjuka idioter. Det är det FÖRSTA en utomstående betraktare från en annan planet skulle se.

Riktig nytta är inte vår löjliga lek där vi bara ser till oss själva, utan sånt som är till riktig nytta, för både oss, djuren och planeten vi bor på.

Därför har vi hav fulla av plast, en utarmad planet som skövlats, rånats och ett klimatsystem på väg mot kollaps. Hade vi gjort riktig nytta, så hade inget av det här hänt.


Återgå till "Psykologi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster