Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Moderator: Moderatorgruppen

lynx
Inlägg: 5049
Blev medlem: 18 maj 2012 12:30

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav lynx » 20 jul 2020 18:17

Livsfarligt att kalla en kvinna överviktig ;) Man behöver ju inte säga allt som är sant ( jag förutsätter att hon var överviktig). Karma är så knepigt. Låg det någon sanning i vad hon sa om dig? Kan ni prata med varann och reda ut trassel?

Användarvisningsbild
Anders
Inlägg: 5235
Blev medlem: 23 mar 2006 01:44
Kontakt:

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav Anders » 20 jul 2020 21:30

lynx skrev:Livsfarligt att kalla en kvinna överviktig ;) Man behöver ju inte säga allt som är sant ( jag förutsätter att hon var överviktig). Karma är så knepigt. Låg det någon sanning i vad hon sa om dig? Kan ni prata med varann och reda ut trassel?

Men det där är lite intressant. Så länge jag har levt har det mer eller mindre, bland tjejer, varit något slags ideal att vara trådsmal. Killar däremot, visst varierar det, men de flesta verkar uppskatta kvinnliga kurvor, och magen behöver definitivt inte vara getingsmal eller ha sixpack, då de tittar på tjejer. Alltså rejält överviktig fanns väl bara som skönhetsideal på den tiden då de fattiga svalt, både då det gäller män och kvinnor, och de som är obese vet om det och brukar bara svara "jag vet" om man påpekar det lite fint. Men jag tycker att man som karl hela tiden har fått värja sig mot kvinnor som frågat om man tycker de är för tjocka. Och mycket sällan tycker jag det.
Min blogg över mitt filosofiska läsande --> http://ingenfilo.blogspot.com
Zizek - Om kaos, filosofi, kapitalism och globalisering
4 november 2017

lynx
Inlägg: 5049
Blev medlem: 18 maj 2012 12:30

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav lynx » 20 jul 2020 22:12

Jag är nöjd med min kurvor, men jag antar att tjejen i fråga inte var det. Nu hör jag den där poplåten i huvudet! Vad heter den? Skriva lite till och tänka.

Size zero är ett ganska sjukligt ideal. Jag var där en gång i vuxen ålder, men att kalla någon tjock är inte samma sak som att säga du har härliga kurvor.

Försök mäkla fred, TS! Det var ju du som började.

Hur hon ser ut spelar väl inte dig någon roll? Du ska väl inte vara så supernära hennes kropp? Om du föredrar något smalare? (När du hittar riktig kärlek ser du förbi dina ideal ändå.) Eller ville hon ha något mer än vänskap med dig?
Det problematiska med att vara kurvig är att hitta bh' s för övrigt. Allvarlig fetma är ju lite annorlunda. Hon är väl inte så tjock att hon knappt kommer ur sängen? Inte ens om det vore så ska du säga som du gjort. Då vet hon det redan.

Hennes mamma borde gett henne självförtroende.

Spela den här för henne och fråga om ni kan vara vänner igen :) Bjud på att säga att det var dumt sagt av dig. Hoppas det ordnar sig! Be om ursäkt innan du spelar låten. Och förtydliga att du vill att ni ska vara vänner.

Och du jag känner sympati med din situation.

hakkapeliitta
Inlägg: 1444
Blev medlem: 06 aug 2017 10:22

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav hakkapeliitta » 25 jul 2020 18:35

Jag upplever ofta svennebananen som konflikträdd. Som katten kring het gröt som försöker med löjlig diplomati.
Jag själv har ibland fått epitetet "rak på sak", gillar inte det tycker själv att jag är mer brutalt ärligt. Som den tjocka tjejen i inläggen ovan aldrig att jag skulle säga att "rakt" att hon är fet.
Mycket beror på motparter jag väljer mina fighter, onödigt att såra folk. Men överlag vore bra om svensken tuffar till sej och inte vara så räddhågsen.
Läste en gång om råd hur utländska företagare som gör affärer med finnar bör bete sej. Finland korades till världens minst korrupta land. Utlänningarna fick lära sej att ett handslag är mer värt än ett skrivet papper.

klorofyll
Inlägg: 7475
Blev medlem: 06 jun 2012 20:50

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav klorofyll » 25 jul 2020 18:59

Iaktog lite svennigheter.. två familjer. männen talar, kvinnor, barn håller tyst. Sedan avlägsnar sig den ena familjen. Mamman klagar på den andre familjens man. mannen försvarar den andre mannen.

klorofyll
Inlägg: 7475
Blev medlem: 06 jun 2012 20:50

Re: Hur hanterar du lögner, skvaller och dåliga rykten?

Inläggav klorofyll » 25 jul 2020 19:22

typiska svennar curlar inte sina barn, barn är statister som ska lära sig tålamod. fäderna lär dem ingenting. Intelligens vet de inte vad det är.


Återgå till "Psykologi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster