Hur kommunicerar måsar?

Moderator: Moderatorgruppen

tänkderdivergent
Inlägg: 50
Blev medlem: 14 nov 2016 19:29

Hur kommunicerar måsar?

Inläggav tänkderdivergent » 24 nov 2016 15:30

Det fanns en ö som var bebodd av enbart måsar. Några av dem fick en dödlig men icke-smittsam sjukdom. Den enda symptomet på sjukdomen var en mörk fläck på halsen som inte kunde överföras, så det var inte möjligt för en given mås att veta huruvida den har en eller inte. Några månader efter insjuknad, måsarna dog på ett fruktansvärt sätt. För att minimera dess lidande, när en mås är säker på att bära sjukdomen, de begår självmord vid exakt klockan. 23:00, den dag då de får kännedom om sin sjukdom. Måsarna är mycket intelligenta, men de är oförmögna att kommunicera med varandra. De vet hur man räknar och de vet det totala antalet måsar på ön. En gång om dagen, precis vid middagstid, alla av dem uppfyller på ett så sätt att en del av dem ser fläckarna på andra måsars halsar, men de ser aldrig på sin egen hals eller kan ta reda på från andra måsar om de har en eller inte. En fiskmås med en fläck på halsen bär alltid sjukdomen. Under de första 39 möten så begår ingen av måsarna självmord. Efter 39 dagar begår alla måsar med en fläck på självmord klockan 23:00. Mås befolkningen är konstant från det första mötet tills den dag då självmord inträffar. Hur många måsar begår självmord och hur får de veta om sina fläckar?

Det är ett fåtal personer som lyckas klara av denna uppgift. 10000 personer så räknas 9999 i värsta fall 10000 inte klara. Av vilken nytta har du fått av den informationen här och på frågan för att lösa?

tänkderdivergent
Inlägg: 50
Blev medlem: 14 nov 2016 19:29

Re: Hur kommunicerar måsar?

Inläggav tänkderdivergent » 24 nov 2016 15:30

- När måsarna ställer sig upp på rad eller vid de möten de gör. Finner de en jämförelse mellan andra måsar och de som har en stor avvikelser så hackar de på dessa personer som att det är något hotfullt. En mås är betraktare åt en mås vars har en fläck men de andra inte har denna fläck så signalerar betraktaren detta och måste få signalen att nå måsen att förstå att den ska utstötta sig från gruppen. De vet inte om sjukdomen är skadlig men att den är udda och att de vill hålla ett konstant mönster vilket hänger ihop med intelligensens nummeriska, strukturella tänk. Man vill hålla det i balansmönster, det är även så hos människor att kroppen vill vara i homeostas, att cellen ska vara konstant och i flock så är den som är udda som blir utstött. Med denna logik så vill andra fåglar signalera andra fåglar om de sticker ut från mängden för att rädda den normaliserade måsen.

Man vet inte hur många måsar som är smittade från början för att de ska kunna avgöra vad som är normalt. Men så fort en mås avviker så hotar de andra måsarna att picka sönder eller begå självmord. Antalet måsar som dör hänger ihop med hur många som får sjukdomen. Eftersom de inte är en smittsam sjukdom i sig så beror det på hur miljön påverkar sjukdomen vilket ofta hänger ihop med att en beboelig stad ökar integrerade bakteriell nivå, som styr hur generna ska sättas på och stängas av. Varje dag de träffas får de en granskning om de håller måttet inom gruppens normativt.

Det står att det är några fåglar som blir smittade och att de sedan tidigare vet att det tar några månader innan man dör på ett smärtsamt sätt, efter 39 möten och på 39 dagar så tar varje mås med en fläck på halsen sitt liv, vi kan veta att proportionerna av de som bär smittad fläck inte ökar med tiden om de inte tar självmord då smittningen inte ligger i när de lever utan kan bero på när de dör, det vi vet är att x antal måsar är udda från mängden och att de sedan tidigare har fått veta hur de andra dör om de bär fläcken, de har sett en korrelation. Därefter har fler ökat av denna sjukdom. För att undvika att de ska uppkomma fler sjukdomar måste de avlägsna sig själva fören sjukdomen ökar sin grymhet och kan efter döden öka med skadligare bakterier i miljön. Måsarna såg att de som dog smärtsam hade en fläck på halsen, så de såg detta som en hotbild mot gruppen, då flera måsar i senare tillfälle hade fläcken. Antal måsar är ”några” vilket i denna mening kan vara mellan 0-5 % beroende på storlek (ju färre man är desto större möjlighet är en ökning av sjukdomen). Då man med denna fråga menar att det är ett fåtal personer som lyckas klara av uppgiften, i regel så är det 1 % av befolkningen, knappt det. Är det 100 fåglar så är det 1 fågel som bär sjukdomen. Men är det en fågel ö så kan man räkna med att det är några tusen fåglar och ett fåtal av dessa 1-5 % bär sjukdomen. I denna kontext är det mellan 1-100 fåglar som är smittade av 10000-1000000 fåglar.


Återgå till "Psykologi"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 19 och 0 gäster