Agera i en arbetsintervju

Våga ifrågasätta och se alternativ. Fria ämneskategorier, bara det belyser något nytt och hoppfullt för mänskligheten.

Moderator: Moderatorgruppen

fräulein
Inlägg: 2
Blev medlem: 23 nov 2018 03:37

Agera i en arbetsintervju

Inläggav fräulein » 23 mar 2019 00:55

Hur ska man tänka när man går på arbetsintervju? Jag har genom mitt liv gått på säkert 10-15 arbetsintervjuer men jag har bara haft 1 jobb. Har varit sjukskriven en längre tid och varit en bidragstagare större delen av mitt liv. Jag söker jobb konstant men får inga. Jag söker simpla jobb som telefonjobb, receptionist, eller liknande.

Så hur ska man bete sig för att få jobb? Jag är välklädd, luktar gott och är inte ful. Jag berättar om mig själv, har viss tidigare erfarenheter men är lite blyg. Vad är det som gör att jag inte kan få jobb?

hakkapeliitta
Inlägg: 963
Blev medlem: 06 aug 2017 10:22

Re: Agera i en arbetsintervju

Inläggav hakkapeliitta » 23 mar 2019 15:55

Att du har gått på bidrag större delen av ditt liv skrämmer de flesta arbetsgivare. Du är i deras ögon ett potentiellt problem med bl. a. ev. långa sjukskrivningar.
Frisera ditt CV, dina sjukdomsperioder ersätter du så långt det går med trovärdiga aktiviteter som inte går att kontrollera, överdriv inte som t.ex. att du hösten 2010 besteg Mount Everest. :D
Visa framåtanda genom att fråga om möjligheter till avancering inom företaget, detta gillar arbetsgivare de vill inte ha dödkött som nöjer sej med att sitta på samma stol till pensionen.

hakkapeliitta
Inlägg: 963
Blev medlem: 06 aug 2017 10:22

Re: Agera i en arbetsintervju

Inläggav hakkapeliitta » 23 mar 2019 16:11

Sen om du söker ett mer intellektuellt arbete måste du se intellektuell ut. Om du inte redan bär glasögon se till att skaffa dej ett par fejkglasögon.
Dessa har vanligt fönsterglas vilket gör att de reflekterar ljus vilket inga normala glasögon gör. Se till att har huvudet rätt vinklat under intervjun mot det inströmmande dagsljuset.

xion
Inlägg: 1849
Blev medlem: 22 mar 2016 08:09

Re: Agera i en arbetsintervju

Inläggav xion » 27 mar 2019 17:34

fräulein skrev:Hur ska man tänka när man går på arbetsintervju? Jag har genom mitt liv gått på säkert 10-15 arbetsintervjuer men jag har bara haft 1 jobb. Har varit sjukskriven en längre tid och varit en bidragstagare större delen av mitt liv. Jag söker jobb konstant men får inga. Jag söker simpla jobb som telefonjobb, receptionist, eller liknande.

Så hur ska man bete sig för att få jobb? Jag är välklädd, luktar gott och är inte ful. Jag berättar om mig själv, har viss tidigare erfarenheter men är lite blyg. Vad är det som gör att jag inte kan få jobb?

Intressant inlägg.
Längre tillbaka hade så gott som alla jobb, annars svalt man ihjäl helt enkelt. Det enda skyddsnätet var släkt och eventuella vänner.
Det fanns lag på att man skulle ha ett jobb, annars kunde man bli dömd för "lösdriveri".
I vår tid är allt så rationaliserat att dom flesta av oss egentligen inte behövs.
Dom enkla jobben har ersatts med maskiner. Inte så gott om jobb som vem som helst kan få utan att vara speciellt utbildad för det.
Så vad gör man om man "blir över"?
Vårt moderna samhälle är slösaktigt på mänskliga resurser. Många skulle kunna göra stora insatser om de bara fick chansen att göra något som passar.
Istället lever många på bidrag under korta eller längre perioder. Inget fel i det egentligen. Det är så det är ordnat.
Vad är det som avgör om man får jobbet eller inte?
Att verka blyg kan uppfattas som att man är osäker.
Att utstråla självförtroende är viktigt, men inte överdrivet för då tas det istället som skryt och inger inte förtroende.
Viktigt att verka lugn och avspänd men ändå fokuserad.
Man får inte verka tveksam om att man vill ha jobbet men inte heller desperat.
Skriftliga meriter är bra men ofta bedöms man "på känslan", helhetsintrycket.

scirocco
Inlägg: 1653
Blev medlem: 19 dec 2008 21:43

Re: Agera i en arbetsintervju

Inläggav scirocco » 30 jul 2019 01:18

Jag var amdrig bevövt visa nåt cv. Du kan ju vända på det och intervjua arbetsgivaren. .säg att du vill ha jobbet om du nu vill ddt. Ellerså forttt att slappa. Sen kan du starta egna projekt om du vill.


Återgå till "Tema: Alternativ!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst