Nazismen och drogerna

Politiska ideologier, ekonomiska strategier och lagfrågor.

Moderator: Moderatorgruppen

Antic
Inlägg: 3892
Blev medlem: 30 aug 2013 13:37

Nazismen och drogerna

Inläggav Antic » 16 sep 2018 12:55

Jag kommer att ge dig en annan syn på kriget efter att du läst klart. Skrev ihop detta i morse efter att sett en dokumentär igår.

ANDRA VÄRLDSKRIGET - DROGERNAS OCH PUNDARNAS KRIG

Andra världskriget var ett krig som drevs till stor del av droger, långt mer omfattande än man tidigare trott. Det första krig någonsin där en nationell ledare varit ständigt hög på droger. Ett krig där man matade soldaterna med miljontals tabletter Metanfetamin så att de (höga på knark) kunde strida bättre, vara vakna längre och agera hänsynslöst. Metanfetamin tog bort all empati i samband med ilska samtidigt som soldaterna föreföll nästan outtröttliga.

Lyckan för tyskarna var tabletter som hette "Pervitin". Pervitin var Metanfetamin tabletter som marknadsfördes som undermedicin för hela tyska folket. Folket matades med Pervitin, soldaterna fick Pervitin och ledarna tog Pervitin, utom Hitler som fick metamfetaminet genom sprutor istället. Detta gav ett ännu högre rus än att ta tabletter eller röka metanfetamin som är så vanligt bland dagens pundare i USA till exempel.

Till sist var det så illa att Hitler inte ens kunde ta sig ur sängen på morgonen utan en spruta med metanfetamin, förutom alla de andra drogerna han fick av sin personlige läkare. Det bildades snart en hel nation med knarkmissbrukare och bolagen fick tillverka hundratals miljoner metanfetamin tabletter för att underhålla en knarkberoende befolkning.

På den tiden visste man inte om konsekvenserna av tungt användande av metanfetamin, men man blev snart varse om hur det såg ut när en arme av pundare började kollapsa, få hallucinationer och rasa ihop av abstinenser när tyskarna anföll fel mål höga av knark under hallucinationer, för att nästa dag bli ett lätt mål för ryssarna.

METAMFETAMIN
https://sv.wikipedia.org/wiki/Metamfetamin

De allierade blev misstänksamma av de tyska "supersoldaterna" som kunde prestera flera dygn i sträck utan att tröttna. Under 1942 började även de allierade punda på Benzedrine tabletter, som också var en form av anfetamin. De allierade soldaterna kunde plötsligt strida flera dygn i sträck utan att tröttna, de fick bättre skärpa och blev mer hänsynslösa. Med Benzedrine-höga soldater kunde man trycka tillbaka Rommels Metanfetamin-pundare till sist.

Tänk er Dagen D 1944. Hundratusentals allierade pundare intar Normandie, höga på Benzedrine. Medan Normandie försvaras av tyska pundare höga på Metanfetamin.

Nog var det drogernas krig alltid...

BENZEDRINE
https://sv.wikipedia.org/wiki/Benzedrine

Japanerna gav sina kamikazepiloter generöst med metanfetamin tabletter och japanska soldater gick ständigt höga på anfetamin. Andra världskriget var till stor del ett drog-krig som var betydligt mer omfattande än man någonsin trott när man hittade gömda nazist dokument för inte så längesedan. Ett helt krig med knarkhöga soldater, befolkning och ledare.

Det ger en helt annan syn på kriget så här i efterhand, och samtidigt en tankeställare. Kan nämnas att tyskarna var metafetaminberoende flera decennium efter kriget då Pervitin fortsatte att tillverkas.

Dokumentären om detta finns på TV 10 Play just nu och heter "Nazi Secret Files".

Esther
Inlägg: 6226
Blev medlem: 15 jan 2018 19:53
Ort: Österlen

Re: Nazismen och drogerna

Inläggav Esther » 16 sep 2018 15:50

Ja - inget märkligt alls.... det som är mer märkligt är att detta inte är något som människor vet om. Det är samma sak idag. Det är ingen skillnad!
Redan vikingarna började med att blanda mjöd med det vita på flugsvampen och de kände ingen smärta ens när man högg av dem armen och de kunde ro båtarna som ingen hade kunnat innan --- det är saker människor för att gå bärsärkagång sysslat länge med...

Droger, alkohol, sex och allt man kan Punda - det är saken.... så får man det man vill ha. För de som bestämmer detta är inte de som är kanonmaten oftast - även om Kennedy och Roosevelt och andra också knarkade --- förmodligen Stalin och grabbarna med - ofta har de märkliga sexliv alla --- det är liksom i sakens natur... detta och makt och pengar.
:)
Det är något som verkar vara saken för folk med makt och inflytande i denna världen.
Veritas vos liberabit

Antic
Inlägg: 3892
Blev medlem: 30 aug 2013 13:37

Re: Nazismen och drogerna

Inläggav Antic » 16 sep 2018 17:10

Att det användes droger visste man redan om, men inte i den stora utsträckningen.

Och som du säger, det är inget nytt, redan vikingarna gjorde det, och senast IS som använde Captagon i stor utsträckning. Kallas för Fenetyllin på svenska och är narkotikaklassat preparat. Då blir man lagom galen och hänsynslös samtidigt som man knappt behöver sova.

Metanfetamin skulle även förklara mycket av den brutalitet som visades upp under andra världskriget.


Återgå till "Politik och samhälle"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster