En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Politiska ideologier, ekonomiska strategier och lagfrågor.

Moderator: Moderatorgruppen

Rotkiv
Inlägg: 195
Blev medlem: 18 jul 2011 20:45

En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Rotkiv » 05 feb 2019 01:08

Tänkte på en sak.

Har ni varit med om tillfällen där någon gör något osjälviskt nästintill heroiskt. Inte för sig själv utan för helheten. Det goda måste vinna! För våra barns skull, för vår egen framtids skull.

Eller nästintill... Det är heroiskt! En hjälte.

Sen missförstår alla den här insatsen. Den här osjälviska handlingen som genomfördes för vår skull. Våra barns skull, för vår egna framtids skull. Vi skrattar åt den, idiotförklarar hjälten som mot allt sunt förnuft bryter en säker position, som låter sitt namn dras i smutsen. Alla bara fortsätter att inte vilja förstå.

Hur skulle det då se ut i USA?

En hjälte är det finaste som finns. En hjälte går till historien, en hjälte får sin egen gata, sin parad och dag utnämnd efter sig. En stark förebild som förändrar.

Ja ni förstår säkert vart jag vill komma.

Varför får lövfen och Annie Löf så mycket Skit när de gjort allt för att det "goda" ska vinna. Som inget annat land i närområdet lyckats genomföra. De vet att kompromisserna blir absurda. De skiter i kompromisserna i sig. De goda ska vinna. Våra barn ska fortsatt ha den grundsyn som vi alla är uppvuxna med. Vår framtid ska bygga på lösningar inte låsningar.

Varför är det ingen som lyfter fram det historiskt heroiska i detta som nu har hänt?

Esther
Inlägg: 6728
Blev medlem: 15 jan 2018 19:53
Ort: Österlen

Re: En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Esther » 05 feb 2019 11:27

Rotkiv skrev:
Varför är det ingen som lyfter fram det historiskt heroiska i detta som nu har hänt?


Kanske därför att det inte skett?
Vidare --- såg en dokumentär igår på SVT play som heter Putins vittnen.
:)
Vittnen till vad?
Priset tar scenen när Putin i sin bil i slutet talar om att "stanna och ta sig ett stop öl" (filmen börjar med att filmaren säger - repeterar orden som Putin säger och ställer en fråga) --- där i början säger Putin att staten ska ha företräde framför personerna. Att staten är det som ska skyddas och odlas.
I slutet ... där i bilen... sitter han och tror att den som filmar "ser hans vanlighet" ... hans ..... "ödmjukhet" :)... KEJSAREN AV RUSERNA ---
Och denne Putin --- i sin tro att "ingen ser honom" säger "oskyldigt" att det enda han vill --- det enda han vill --- är att stiga av och bli en vanlig medborgare när hans "öde, hans arbete, hans kall, hans hemska tunga arbete" är avslutat.

Tsaren har talat.
:)
Veritas vos liberabit

Användarvisningsbild
Algotezza
Inlägg: 16645
Blev medlem: 21 jul 2006 21:36
Ort: Lund
Kontakt:

Re: En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Algotezza » 05 feb 2019 14:20

Framtiden bedömer/dömer/fördömer vår tid utifrån sina förutsättningar och bedömningsgrunder, såsom vi bedömer/dömer/fördömer vårt förförflutna och vår samtid. Hjälte i ett sammanhang är en förövare i ett annat och offer i ett sammanhang kan vara förövare i ett annat. Rollerna skiftar liksom omdömena/bedömningarna. Finns det absoluta beödmninar/facit som står sig? Vad skulle de baseras på? Värderingar/bedömningar baseras på känsla och förnuft. Baseras de bara på känsla flaxar de iväg när känslorna skiftar. Förnuftet och analysen kan ge viss stabiltet över tid och trend. Men i längden skiftar allt...

Rotkiv
Inlägg: 195
Blev medlem: 18 jul 2011 20:45

Re: En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Rotkiv » 06 feb 2019 00:46

Algotezza skrev:Framtiden bedömer/dömer/fördömer vår tid utifrån sina förutsättningar och bedömningsgrunder, såsom vi bedömer/dömer/fördömer vårt förfrlutna och vår samtid. Hjälte i ett sammanhang är en förövare i ett annat och offer i ett sammanhang förövare i ett annat. Rollerna skiftar liksom omdömena/bedömningarna. Finns det absoluta beödmninar/facit som står sig? Vad skulle de baseras på? Värderingar/bedömningar baseras på känsla och förnuft. Baseras de bara på känsla flaxar de iväg när känslorna skiftar. Förnuftet och analysen kan ge viss stabiltet över tid och trend. Men i löngden skiftar allt...


Precis detta tänker jag på. Och nu är det tydligt att propagandan har satt sig. För visst ska denna risk ändå belönas. För samhällets bästa även om det blir för 4 år. Inte häklas. Alla häcklar det som var för 1 år sedan det mest självklara och rättat att göra. Håll ondskan borta.

Nähh vi ska kasta Skit på det som har med detaljer och göra.. mycket intressant. En mental samhällsförändring ibgigantiska mått.

Det är i slutändan bara politik så länge de goda får styra :)

Esther
Inlägg: 6728
Blev medlem: 15 jan 2018 19:53
Ort: Österlen

Re: En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Esther » 07 feb 2019 10:06

För de som tycker om frihet --- borde lyssna på detta !!!


De som framförallt tycker om frihet i tanke och yttrande.

https://soundcloud.com/aronflam/dksameh ... 3WtTTZrJ00
Veritas vos liberabit

Esther
Inlägg: 6728
Blev medlem: 15 jan 2018 19:53
Ort: Österlen

Re: En hjälte att göra narr av det är det nya Sverige av idag

Inläggav Esther » 07 feb 2019 10:51

Min erfarenhet och bedömning är att maktsfärer som bara söker makt och ingen frihet för folket som alla socialistiska typer av - oavsett om de kallas för kommunism eller national socialism eller "demokratisk" socialism som inte heller är för frihet (bevisligen av människans nutida historia) - inte har en chans mot Islam.
Frågan är hur lång tid det kommer att ta för dem att ta över?
Min kvalificerade gissning är under tio år.
Det kommer inte ta dem mer än mindre än tio år att ta över i detta land.
Människor här är alldeles för högmodiga och i detta blinda och rent ut sagt - dumma. Naivitet är ett samlingsnamn för mänskor som tror att de kan tygla och göra en hund av en varg som kommer i flock när de är ensamma.

:lol: :lol: :lol:
Veritas vos liberabit


Återgå till "Politik och samhälle"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst