Astronomiska verktyg

Om du har fastnat i dina filosofistudier, eller har glömt vem som sa vad. Kortare frågeställningar som inte avser vidare diskussion.

Moderator: Moderatorgruppen

Användarvisningsbild
Guds tjänare
Avslutat konto
Inlägg: 301
Blev medlem: 25 mar 2006 17:03

Astronomiska verktyg

Inläggav Guds tjänare » 05 maj 2006 14:24

Jag vill veta vilka astronominska verktyg som har använts, från ögat till dagens teknologi, och när dem användes. Någon bok kanske ni rekomenderar om det? Eller varför inte en hemsida?

Väldigt tacksam för svar, tack på förhand!

Mvh/Guds tjänare
My lord, I know myself for what I am. And I throw my soul in your forgiveness, in the full knowledge this, I deserve non at your loving hand.

Användarvisningsbild
Pilatus
Inlägg: 15076
Blev medlem: 08 mar 2012 03:25
Ort: Quid est veritas?

Astronomiska verktyg

Inläggav Pilatus » 04 aug 2013 22:59

Guds tjänare skrev:Jag vill veta vilka astronomiska verktyg som har använts, från ögat till dagens teknologi, och när de användes.

Ett instrument som är känt från antiken är astrolabiet. Det är faktiskt mycket användbart, det användes för att bestämma himlakroppars lägen och ur dessa beräkna tiden på dygnet. Det kunde vara bra att veta när det var dags att bryta upp från festen och försöka ta sig hemåt. :)

Det finns så mycket om detta ämne att det skulle kunna fylla flera tjocka böcker. Enklast är att gå till biblioteket och låna någon bok om astronomi, för att börja någonstans.


Återgå till "Hjälp!"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst